3 decembrie 2013

Asociaţia Internaţională a Academiilor de Ştiinţe "МААН"

Toate manifestările de la Salonul Internaţional de Carte Ştiinţifică si Didactică  au fost importante şi interesante, dar mi-a plăcut în mod deosebit prezentarea standului de cărţi a
Asociaţilor Internaţionale a Academiilor de Ştiinte МААН.
Asociaţia a prezentat o informaţie inestimabilă în dezvoltarea relaţiilor între savanţii
Academiilor naţionale. Sub egida МААН se realizează multe programe ştiinţifice şi de cer-cetare, se publică rezultatul final al cercetărilor.
Pentru îmbunătăţirea lucrului Asociaţiei МААН în fiecare an se organizează conferinţe, unde se primesc hotărâri pentru realizarea durabilă a proceselor integraţioniste şi formării unui spaţiu informaţional unic. A fost creat portalul informaţiei electronice despre toate publicaţiile care au apărut în spaţiul CSI. La fel a fost creat “Comitetul de editare a  сărţilor”. Aceasta determină la organizarea informaţională a savanţilor la productivitatea cercetărilor ştiinţifice.
La etapa actuală în componenţa  Comitetului de editare a cărţilor, în cadrul МААН sunt reprezentanţii Academiilor de Ştiinţe a ţărilor CSI (Rusia, Belarus, Moldova, Ucraina, Kazahstan, Azerbaidjan etc.).
În anul 2010 se organizează concursul international a proiectului “Cartea ştiinţifică –editări ştiinţifice”. În anul 2011 se organizează concursul Premiului International în numele “D. Lihaciov”, pentru cele mai bune lucrări ştiinţifice.


A publicat: Eleonora ŢURCAN
bibliotecar
Serviciul: Catalogarea şi Clasificarea Literaturii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu