2 decembrie 2013

Victorița Triff "Lesson Planning"

Joi, 29 octombrie, orele 14-15, în cadrul Salonului Internaţional de Carte Ştiinţifică şi Didactică, ediţia a II-a, dedicată aniversării a 85 de ani de la fondarea Bibliotecii şi jubileului de 50 de ani de la stabilirea ei ca Bibliotecă Ştiinţifică Centrală a Academiei de Ştiinţe a Moldovei s-a desfăşurat lansarea de carte a Victoriţei Trif, Lesson Planning. Good practices. Bucureşti: Editura Universităţii din Bucureşti, 2011. Moderator: Aurelia Hanganu.
Cartea prezentată de autoarea Victoriţa Trif, este o dedicaţe pentru Maria-Teodora şi reprezintă un plan de lecţii în limba engleză. Lucrarea este structurată in trei secţiuni: lecţia ca proces continuu; a doua parte deopotrivă generală şi tehnică-despre formatul lecţiei şi factorii cheie implicaţi în planificarea lecţiei; şi partea a treia privind planificarea pentru luarea în consideraţie a diferenţelor de învăţare. Instrumentele incluse în acest volum acoperă un registru foarte larg: unele sunt fundamentate pe obiective, altele pe predare, pe evaluare, pe gramatică sau text toate acestea fiind colectate pentru a exploata nenumărate căi de predare a diferitor competenţe aferente aspectelor comunicative ale unei limbi straine.
Scopul aceste lucrări este de a oferi o perspectivă mutidimensională privind predare şi învăţarea limbilor straine în această etapă a marketizării societăţii: studenţi care se pregătesc pentru cariera didactică, la profesorii practicieni, la formatori, inspectori. Este necesar de demonstrat o abordare responsabilă a procesului profesional de operaţionalizare a planificării lecţiei explicînd interacţiunea existentă între elementele cheie şi limitele conceptuale ale exerciţiului legînd predictibilitatea şi impredictibilitateaa, convenţionalul şi spontanul.

Autoarea, Victoriţa Trif a depus o muncă colosală în decursul a cîţiva ani pentru realizarea acestei cărţi, care este destul de apreciată şi solicitată de către viitori specialişti în domeniu.A donat în colecţia Bibliotecii Ştiinţifice Centrală „A. Lupan” un exemplar de carte „Lesson Planning: Good practices” care va contribui la satisfacerea dorinţelor de lectură a utilizatorilor şi la dezvoltarea practicilor pentru tinerii specialişti.
Lansarea a avut loc în Sala mică de şedinţe a Bibliotecii Centrale Ştiinţifice, unde a fost prezent colectivul Bibliotecii Ştiinţifice Centrale cît şi oaspeţi din Romania, Rusia şi Republica Moldova.


A publicat: Tatiana VITOROI 
bibliotecar
Serviciul: Catalogarea și Clasificarea Literaturii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu