2 decembrie 2013

Geru Ion "Resonance Effects of Excitons and Electrons, Basic and Applications

Una din manifestaţiile culturale care a avut loc în cadrul “Salonului internaţional de carte ştiinţifică şi didactică” , si care s-a petrecut la data de 31.10.13, a fost lansarea de carte a d-lui Geru Ion, fizician şi membru corespondent al Academiei de Ştiinţe a Moldovei.
În cadrul evenimentului au fost prezentate două cărţi. Una din ele fiind editată în parteneriat cu editura Springer, “Resonance Effects of Excitons and Electrons, Basic and Applications”, publicaţie în domeniul fizicii, în care 7 din 9 capitole aparţin d-lui Geru. Această colaborare permite savanţilor noştri să fie recunoscuţi de către diaspora academică europeană, fiind o premisă importantă în dezvoltarea ştiinţei şi contribuind substanţial la crearea unor colaborari mai fructuoase.
O alta publicatie care a fost prezentată în cadrul evenimentului “Repere pe axa timpului”, este o lucrare de suflet, în care fizica are doar o abordare de ansamblu, ca fiind parte din viata autorului.La eveniment au fost prezenţi mai mulţi academicieni şi chiar consateni ai d-lui Geru. Prezentă la eveniment, a fost si o colegă a d-lui profesor, colegă de scoală, de facultate şi astăzi colegă de breaslă.

                                                          A publicat: Liudmila SPINEI
bibliotecar
                                               Serviciul: Catalogarea şi Clasificarea Literaturii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu